Martin Geertsen, Pia Allerslev, Nanna ؘstergaard og Jan E. Jørgensen

Det lignede optakten til et stort regnskyl, da skyerne trak sig sammen over KU Life – Landbohøjskolen og de 90 deltagere i grundlovmødet arrangeret af Venstre på Frederiksberg og København. Derfor besluttede arrangør-holdet at flytte mødet ind i skolens meget smukke foredragssalg.

Dette års talere var folketingsmedlem Martin Geertsen, folketingsmedlem og rådmand Jan E. Jørgensen, borgmester Pia Allerslev og VUs politiske ordfører Nanna Østergaard.

Martin Geertsen fokuserede i sin grundlovstale på regeringens løftebrud:

– I et demokrati fungerer vælgernes tillid som politisk kapital. Meningsmålingerne viser, at vælgerne har tabt tilliden til SRSF-regeringen. Men tabt tillid vindes ikke tilbage med små tricks og smarte fif. I Venstre tror vi ikke, at danskerne er bange for forandring. Vi ved til gengæld, at de ikke vil lyves for, sagde Martin Geertsen.

Jan E. Jørgensen langede i sin første grundlovstale som folketingsmedlem kraftigt ud efter statsminister Helle Thorning, som efter hans mening ikke har forstået, at kampen for alvor først begynder, når valgkampen er slut:

– Helle holder ikke, hvad hun har lovet, og Margrethe Vestager og De Radikale har nok i sig selv. Kampen begynder først, når man har vundet, men det har regeringen ikke opdaget endnu. Danskerne oplever nu klokkeklare løftebrud:  De er blevet snydt, og den følelse bliver siddende i kroppen, mente Jan E. Jørgensen.

Nanna Østergaard lagde i sin grundlovstale vægt på, at det er godt at stoppe op og forstå, hvilke fremskridt der er sket fra kvinderne fik valgret til der, hvor vi er i dag, hvor ingen tænker over, at vi, der lever i dag, faktisk stadig har bedste- eller oldeforældre, som voksede op i de dage, hvor kvinder gjorde klogt i at tie i forsamlinger.

Pia Allerslev slog et slag for kulturen i København og for fodbolden i særdeleshed med udsigten til den indledende runde i EM. Der er behov for forandringer, som indbefatter både en havnetunnel og bedre forhold for unge og idrætten.

Ingen møder i Venstre uden KAFFE. Heldigvis begyndte det ikke at regne, så Kalles grønne kaffevogn serverede traditionen tro alle typer af kaffe til de glade deltagere.

Der blev snakket på livet løs i kaffepausen.

Traditionen tro blev grundlovsmødet afsluttet med “Der er yndigt land”.

Se også billedgalleriet på Venstre Frederiksbergs Facebook-side:

http://www.facebook.com/venstre.frb/photos

Pin It on Pinterest

Share This