JAN E. JØRGENSEN

Spidskandidat for Venstre Frederiksberg

Personligt:

Jeg er 52 år og gift med Jane. Sammen har vi to dejlige børn – Valdemar på 12 år og Kamma på 17 år. Valdemar går på Skolen på La Cours vej, og Kamma går på Falkonergårdens Gymnasium. Jeg er født på Frederiksberg og opvokset på Østerbro, men flyttede tilbage til Frederiksberg som 13-årig, har boet her lige siden og har svært ved at forestille mig at bo permanent andre steder.

Vi har rejst over det meste af verden – både på længere rejser med rygsæk og på kortere rejser med kuffert.

Når man er politisk aktiv slipper man for at have en hobby – men jeg får løbet lidt i Grøndalsparken og har som regel gang i en god bog. Fritiden bliver brugt med familie og venner, og jeg forsøger også at finde tid til at se film, tv-serier og koncerter – ikke mindst Roskilde Festivalen, som jeg har været til mere end 25 gange.

Politisk erfaring:

Medlem af Folketinget fra 2011, hvor jeg er menneskeretsordfører, EU-ordfører og indfødsretsordfører.

Jeg blev valgt til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg i 1997 og siden 2002 har jeg været rådmand. De første 12 år var jeg formand for Børne- og Undervisningsudvalget, og siden 2010 har jeg været formand for By- og Miljøudvalget.

Jeg har været aktiv i Venstres Ungdom og Venstre siden 1983 og har bl.a. været formand for VU-København, VU-Frederiksberg og siddet i VU’s landsstyrelse, ligesom jeg har været redaktør på VU’s blad Unge Liberale og Venstres blad Taburetten.

Uddannelse:

Jeg er cand.jur fra Københavns Universitet i 1995 og samfundsfaglig/sproglig student fra Sankt Annæ Gymnasium i 1984.
Erhvervserfaring:
* Advokat i advokataktieselskabet Horten fra 2005-2011 – jeg har nu deponeret min bestalling efter at være blevet valgt til Folketinget.
* Advokat og miljøkonsulent hos De Samvirkende Købmænd fra 1997-2005
* Manuduktør på Københavns Universitet i retssociologi fra 1997-1998
* Direktør i Foreningen for et Bedre Butiksmiljø fra 1995-1997
* Annoncekonsulent på Vibenhus Butikscenters avis fra 1989 – 1995
* Reklamekonsulent og journalist på Farum Nyt fra 1985-1988
* Journalist på Frederiksberg Posten 1985
* Folkeskolevikar på Stevnsgade Skole og Rådmandsgade Skole 1985
* Abonnementsinspektør på Berlingske Tidende fra 1984-1985
* Sekretær i Venstres Ungdom fra 1984-1986

 

Pin It on Pinterest

Share This