Frederiksberg er et af de steder i Danmark med flest iværksættere, og skal vi fortsat stå stærkt, er der først og fremmest én ting, der tæller. Det offentlige skal i gang med at luge ud i junglen af indviklede regler og bestemmelser, som nye virksomheder mødes med. Sådan lød budskabet fra et udsnit af Frederiksbergs iværksættere, der den 8. april var mødt op til erhvervskonference i Venstre.

På konferencen kunne erhvervsminister Troels Lund Poulsen fortælle, at regeringen har gjort det til en mærkesag at afskaffe overflødige regler, som virksomheder alligevel skal overholde.

Også på Frederiksberg er det tid til regelforenkling. Jan E. Jørgensen, formand for kommunalbestyrelsens by- og miljøudvalg, lagde således op til, at iværksættere og virksomheder skal give lyd fra sig, når de oplever urimeligheder.

Nye virksomheder skal forholde sig til et utal af statslige regler. Det drejer sig om skatte- og selskabsregler, miljø, fødevarekontrol, arbejdsmiljø med videre. Men også på Frederiksberg reguleres der, med bestemmelser om alt fra lokalplaner og skiltning over erhvervsparkering til byggetilladelser og erhvervsaffald. Rækken er uendelig.

På konferencen var der forståelse for, at vi på den ene side skal have nogle fælles spilleregler. På den anden side oplever mange omfanget så omfattende, at det hæmmer udviklingen og at selv det offentlige har svært ved at hitte rundt i reglerne. Og iværksættere starter først og fremmest op, fordi de brænder for en idé, ikke fordi de er eksperter i offentlig forvaltning.

Blandt de andre temaer, der blev diskuteret, var iværksætteres adgang til startkapital, netværk mellem nye virksomheder og behovet for egnede erhvervslokaler på Frederiksberg.

Pin It on Pinterest

Share This