alexandra sasha

E-mail: [email protected]
Telefon: +45 31 51 33 51

Sammen om en grønnere fremtid

Jeg er iværksætter og driver en bæredygtig produktionsvirksomhed, Lavacopenhagen.

Jeg er og opvokset på Frederiksberg, hvor jeg har tilbragt det meste af mit liv, efter jeg som barn boede i både Spanien, Italien, England og Frankrig. 

Jeg har studeret International Business & Politics på CBS, og derefter læst statskundskab i London på UCL. 

Min politiske erfaring er blevet opbygget gennem mit organisationsarbejde i Europa-Parlamentet i Bruxelles og mit virke i Venstre. Når jeg vælger at gå ind i politik på Frederiksberg, er det fordi, jeg inderligt tror på, at mit perspektiv og min erhvervserfaring  kan gøre en forskel i kommunalbestyrelsen. 

Frederiksberg vil altid have en speciel plads i mit hjerte, og jeg ser det som et privilegie at kunne være med til at udvikle og bidrage til, at Frederiksberg fortsat skal være en af de bedste og mest bæredygtige byer i landet at bo i.


Mærkesager:

Klima og bæredygtighed: Som barn deltog jeg i ren by-kampagner på Frederiksberg, og har siden da været optaget af, hvordan vi skaber et mere miljøvenligt samfund. Bæredygtighed kan og skal integreres alle steder på tværs af aldre - og jeg er et eksempel på hvordan det kan indgå i min dagligdag såvel som i mit erhverv.

Det var Frederiksberg, der med sine grønne visioner og handlekraft i sin tid inspirerede mig til at starte Lavacopenhagen, hvor vi fokuserer på cirkulær økonomi og anvendelse af genbrugte tekstiler.  Den samme filosofi mener jeg bør gøre sig gældende i kommunalpolitik. Jeg har praktisk erfaring med bæredygtige løsninger. Og den hører til i kommunalbestyrelsen.

Iværksætteri og erhverv: Som virksomhedsejer mærker man den forskel, byen kan gøre for en. På alt lige fra lokal lovgivning, støtte til virksomheder og blot det at være i et inspirerende miljø. Der er masser af gode eksempler på Frederiksberg-borgere, der har formået at tage springet som iværksætter. Dem skal vi have flere af – og ja, vi skal have flere kvinder i iværksætterklubben.

Fokus på folkeskole og gymnasier: Min familie flyttede i sin tid til Frederiksberg grundet de mange gode skoler og uddannelsesmuligheder. Frederiksberg har en stærk uddannelsestradition og det skal vi blive ved med at have. Det forudsætter, at vi prioriterer uddannelse som en del af både det offentlige og private liv.


Flere ungdomsboliger: Vi skal have flere billige boliger og ungdomsboliger på Frederiksberg, så vi sikrer, at vores unge kan blive boende i kommunen, når de vil flytte hjemmefra.